A belga konzulátus korrigálta hibáját.

Mint korábban beszámoltunk róla, Belgium jeruzsálemi konzulátusa levelet küldött egy belga-izraeli kettős állampolgárságú család tagjainak. A címzés során a szülőknél Izraelt, a gyerekeknél pedig a Palesztin Hatóságot tüntették fel a borítékon, miközben mindannyian ugyan abban a lakásban élnek, a főváros egyik északi lakónegyedében, Piszgát Zeevben.

A családfő, Avi Tenzer felháborodott levelet küldött a konzulátusnak és a hiba orvoslását követelte.

“Belgium nemcsak Jeruzsálem egységét bontja meg, hanem a szülőket is el akarja választani gyermekeiktől. Mindig is Észak-Jeruzsálemben éltünk, és mindig is jeruzsálemiek voltunk. Eddig minden levelünkön, amit nekünk címeztek, Jeruzsálem volt feltüntetve lakóhelyként. Reméljük, hogy ez az eset nem jelenti a Belgium által alkalmazott szabályok megváltoztatását. Választ követelünk a konzulátustól, és elvárjuk, hogy újra elküldjék a leveleket, de már jeruzsálemi címzéssel.” 

 A konzulátus végül elnézést kért és a számítógépes rendszer hibájának tulajdonította a tévedést. A közelgő belgiumi választásokon való részvételről szóló levelet újra elküldték, immár helyes címzéssel.

„Szeretnénk tájékoztatni, hogy a számítógép technikai meghibásodása miatt gyermekeik, Tália és Gilád lakcíme tévesen került a nyilvántartásba. A hibát kijavítottuk” – állt a levélben.

„Ez a történet is azt mutatja, hogy sohasem szabad feladni semmit. Belgium a mi küzdelmünk miatt tekint ezentúl Piszgát Zeevre úgy, mint Jeruzsálem részére. Reményeim szerint egyre több ország érti meg, hogy Jeruzsálem Izrael fővárosa, melyet nem lehet felosztani” – mondta Avi Tenzer.

zsido.com

Forrás: Ynet