Egy ismert helyi politikus felszólította a hamburgi városházát, hogy szakítsa meg a kapcsolatát egy iráni befolyás alatt álló intézménnyel, mert az támogat egy nagyszabású antiszemita demonstrációt.

A konfliktus középpontjában a „szokásos” évi Al Kudsz Nap van, ami egy Izrael ellenes, antiszemita demonstráció, erről korábban már részletesen írtunk. Az országosan kormányzó CDU politikusa Carsten Ovens követeli, hogy a város ne álljon olyan szervezettel szerződéses kapcsolatban, amelyik Izrael létezéshez való jogát megkérdőjelező mozgalmat támogat – olvasható jpost.com cikkében.

Az Al Kudsz Nap ellentmond a más kultúrákkal szemben elvárható toleranciának, a Hamburgi Iszlám Központnak ettől el kell határolódnia, különben nem lehet a város partnere – fejtette ki a keresztény konzervatív politikus. A városban működő iszlám intézmények nagyon szoros viszonyt ápolnak Irán vallási vezetőivel a cikk szerint. A német város szociáldemokrata vezetése még 2012-ben kötött együttműködési megállapodást muzulmán szervezetekkel, azzal a feltétellel, hogy azok betartják a nemzetközi elvárásokat, amik a más kultúrákkal, vallásokkal világnézettekkel kapcsolatos toleranciára vonatkoznak.

Az iráni rezsim tulajdonában lévő Német Iszlám Akadémia vezetője tavaly Berlinben plakáton népszerűsítette az Al Kudsz Napot, iszlám szervezetek busszal szállítják az embereket ezekre a gyűlöletkampányokra.

Kép: breitbart.com