Az amerikai elnök lánya a gyermekeiről készült fotói mellé helyezte az egységes zsidó fővárosról szóló beszédet.

Bekeretezte és a Fehér Házban lévő irodájának felára tette Donald Trump Jeruzsálemről szóló beszédét Ivanka Trump. Az amerikai elnök tavaly december 6-án beszélt arról, hogy elismeri Jeruzsálemet Izrael egységes és oszthatatlan fővárosaként. A beszéd szövegéből Donald Trump egy különleges példányt ajándékozott lányának, amit a következőképp írt alá: „Ivankának – Sok szeretettel: Apa”.

A The Times of Israel szerint Ivanka fontos helyet szánt a zsidó államhoz kötődő szövegnek, és azt gyermekeiről készült fotói, valamint a Journey nevű együttes „Don’t Stop Believin’” című dalának szövege mellé helyezte el irodája falán.

Az amerikai elnök lánya korábban is többször kifejezte a nyilvánosság előtt, hogy szívügyének tekinti Jeruzsálem kérdését. Donald Trump júniusi látogatásakor Ivanka is a városba látogatott, és a Siratófalnál is látogatást tett.

„Nagyon sokat jelentett számomra, hogy a Nyugati Falnál egy pillanatra megállhattam egyedül” – mondta Ivanka Trump a látogatás után. „Nehéz lenne szavakban visszaadni, amit ott éreztem” – tette hozzá az amerikai elnök lánya.

zsido.com

Kép forrása: Times of Israel