Egy német felmérés szerint a menekültek nagy része szerint „a zsidók túl nagy befolyással bírnak”.

Ijesztő képet fest annak a kutatásnak az eredménye, amelyet menedékkérők körében végeztek Németországban – olvasható a Jerusalem Post honlapján. A felmérés során összesen 800 bevándorlót kerestek fel 2016-ban a bajor területen fekvő Nuremberg, Poing és Pliening városokban. A válaszadók Szíriából, Eritreából, Irakból és Afganisztánból érkeztek Európába.

A múlt héten közzé tett eredmények alapján a Hanns Seidel Intézet szerzői összefoglalóan azt írták: „A muzulmán menedékkérőknek több mint fele nyílt antiszemita nézeteket vall”. A kétszáznál is több oldalas jelentésből kiderül: a megkérdezett szíriai bevándorlók 52 százaléka értett egyet azzal az állítással, amely szerint „a zsidók túl nagy befolyással bírnak a világon”. Ugyanígy az irakiak 53 százaléka, valamint az afgán menedékkérőknek közel 60 százaléka szintén egyet értett a kijelentéssel.

Ugyanez az arány jóval alacsonyabb volt a kelet-afrikai Eritreából érkezők esetében. A többségében kereszények lakta országból származó menekülteknek mindössze 5.4 százaléka gondolta úgy, hogy a zsidók túl nagy hatalommal bírnak.

A Seidel intézet munkatársai szerint a menedékkérők körében jellemző antiszemitizmus a származási országban működő oktatási rendszerben gyökerezik.

zsido.com