A festői Tokaj-hegyalja adott otthont az AlefKids ifjúsági szervezet tagjait és családjaikat vendégül látó hétvégének. A sábáton – az AlefKids hagyományainak megfelelően – varázslatosan sikerült, gyerekek-felnőttek feltöltődve és élményekkel gazdagon tértek haza a programról.

„Szülők, gyerekek, kicsik, nagyok, magyarok, izraeliek töltöttünk el egy felejthetetlen hétvégét a mesés mádi rabbiházban.” – meséli Rapi-Legény Zsuzsa, a program egyik szervezője. „Volt foci, volt séta, volt kecskefarm, volt kalandpark, volt éjszakai program, volt sábát, volt fejedelmi lakoma, volt fagyi, volt ima, volt tanulás, volt játék, volt munka.” – foglalja össze a hétvégét. – „Holtfáradtan érkeztünk vasárnap Budapestre, de valahogy senkinek sem akaródzott hazaérni.”

Mint mondja, a program fő célja az volt, hogy összehozzák azokat, akik már „kiöregedtek” az AlefKids legidősebb csapatából, a bár micvára és bát micvára felkészítő BMC csoportból, azokkal, akik most járnak ide, vagy csak eztán érik el a 12-13 éves kort. A BMC program része egy egyhetes izraeli utazás, melyen sok más európai ország hasonló csoportjával együtt ünneplik meg felnőtté válásukat a fiatalok. A program során anyanyelvi idegenvezető kíséri a csapatot – esetünkben ő „Mordecháj bácsi”, vagyis Levente Mordecháj. A szervezők a mádi hétvégére is elhívták:

„Ki más lehetett volna autentikusabb moderátora a programnak, mint maga Mordechai bácsi, aki évek óta kíséri, vigyázza, tanítja az AlefKids BMC gyerekeit Izraelben. Kifogyhatatlan a történetekből, a tanításból. És mindezt olyan természetesen, és magával ragadóan teszi, hogy a gyerekek isszák a szavait.” De éppilyen lelkesen csatlakozott a kalandparkban a gyerekekhez, és segített őket az izgalmas pályákon: „Bízol bennem, fiam? – kérdezte, és bíztak benne!” – idézi fel a hétvége kedves emlékeit Mordechájról Rapi-Legény Zsuzsa.

A program jó lehetőséget kínált arra is, hogy a kisebbek betekinthessenek a BMC programba: „Nagyon jó volt látni, hogy a kicsik mennyire érdeklődtek a BMC programok iránt és milyen vágyakozva hallgatták az élménybeszámolókat. Biztosak lehetünk abban, hogy az utánpótlás már készen áll.”

Megszakítás