Dézsi Csaba leszedette a Győr korábbi vezetőit felsoroló emléktáblát a Városháza faláról, mert azon egy nyilas politikus neve is szerepelt.

A nemrég megválasztott győri polgármester interjút adott a Szemlélek nevű portálnak. A beszélgetésben elárulta, hogy nem a korábbi szocialista polgármester nevének feltüntetése miatt vetette le a Városháza előterében elhelyezett márványtáblát, hanem azért, mert azon egy nyilas vezető neve is szerepelt.

Az intézkedést így indokolta meg: a döntéssel „kapcsolatban aztán nemtetszést fejezte ki a korábbi – egyébként sikeres – szocialista polgármester, aki tanácselnökként is szerepel azon a táblán. Győr város elöljárói voltak felsorolva ezen a márványlapon az 1900-as évekről kezdődően, s nem Balogh József miatt vetettem le, ahogy ezt ő szóvá tette, hanem mert egy Karsai nevű tróger szerepelt ezen a táblán, aki nyilas volt. Úgy gondolom, hogy akinek a regnálása idején embereket lőttek a Dunába Győrben, s akinek a tevékenysége hozzájárult, hogy a város lakosságának egy jelentős részét internálták, annak a nevét kulturált országban nem szabad márványtáblán megörökíteni. Rendkívül arcátlan dolognak tartom, hogy ez a tábla eddig a helyén maradhatott, már 20 éve is tiltakoztam ellene.”

zsido.com