A Rebbe emberek millióinak életét változtatta meg világszerte. Bár már harminc éve eltávozott közülünk, bölcsessége, tanítása, az emberek iránti gondoskodása és az a vágya, hogy a világot jobbá tegye, tanításain és örökségén keresztül továbbra is itt van velünk.

Pozitív és optimista beszédmód

A beszédnek teremtő ereje van és az ember szavai által képes megváltoztatni a saját realitását. A Rebbe ragaszkodott az optimista és pozitív tartalmú beszédhez. Sosem használta például a héber bét cholim, kórház (szó szerint: betegek háza) szót, helyette a bét refuá, a gyógyulás háza kifejezést részesítette előnyben. „A bét refuá kifejezés ösztönző a betegek számára” – indokolta szóhasználatát. Az Izrael háborúiban megsérült katonákat nem az izraeli hadsereg fogyatékos, hanem kivételes tagjainak nevezte.

„Ha egy embernek hiányzik testrésze, az azt jelenti, hogy az Örökkévaló különleges erőt adott neki, hogy felülkerekedjen a nehézségeken, és hogy más területeken túlszárnyaljon más embereket. Nem vagytok mozgássérültek vagy fogyatékosok, hiszen olyan potenciál van bennetek, mellyel mi nem rendelkezünk.

Megszakítás