Az egyik jelentős olaszországi zsidó múzeum is csatlakozott az állami intézmények akciójához és vasárnapi bevételét felajánlotta a közép-olaszországi földrengés áldozatainak megsegítésére.

Az olaszországi judaizmust és a holokausztot bemutató múzeum jelenleg átalakítás alatt van, ezért egy ideiglenes kiállítást rögtönöztek a Tóráról, hogy mindenképpen segíthessenek a rászorulóknak – olvasható a jta.org cikkében. A kulturális miniszter még múlt héten jelentette be, hogy az állami múzeumok teljes vasárnapi bevételét szolidaritásból az erős földrengés sújtotta terület megsegítésére fordítják. Az eddigi adatok szerint több mint 290 ember halt meg a 6,2-es erősségű földmozgás okozta pusztításban. Volt olyan település, ami gyakorlatilag a földdel vált egyenlővé.

Az IsraAid izraeli segélyszervezet 20 önkéntese már a helyszínen segíti a mentést. Az egyik legnagyobb olaszországi zsidó szervezet véradást szervezett Rómában, a donorok között volt az izraeli nagykövet Naor Gilon is. Több zsidó szervezet adománygyűjtést indított.

 

Kép: time.com