Habár fontosnak tartja az Izrael és Németország között fennálló kapcsolatokat, Yariv Levin azt mondta nemrég, hogy „kényelmetlenül” érezné magát, ha oda kellene utaznia.

Bejelentése szerint nem szeretne hivatalos látogatást tenni Németországban Yariv Levin, Izrael turisztikai minisztere – adta hírül a Jerusalem Post. A Likud politikusa nemrég kihagyott egy Berlinben rendezett turisztikai kiállítást is, ahol a Palesztin Hatóság aktívan képviseltette magát.

„Nagy jelentőségűnek látom az Izrael és Németország között fennálló kapcsolatokat” – mondta Levin. „És ebben a kontextusban többször is találkoztam német tisztségviselőkkel itt, Izraelben. Ugyanakkor kényelmetlenül érzem magam a Németországba való utazás kapcsán”.

A múlt hónap során Yisrael Katz, izraeli közlekedési miniszter is úgy döntött, hogy a zsidó államban marad és kihagy egy Németországban rendezett hivatalos találkozót, melyen Benjamin Netanjahu miniszterelnök is részt vett. A Likud politikusa azt mondta akkor egy interjúban: „Túlélők fiaként nem szeretnék Németországba utazni. Édesapám vonaton szökött meg Budapestről, édesanyám pedig hét koncentrációs táborban volt fogoly, mire betöltötte a tizenötödik életévét”.

„A munkámból fakadó szükséges kapcsolatokat fenntartom, de nem szeretnék részt venni ünnepségeken, sem odautazni” – fogalmazott Katz.

zsido.com

 

Kép forrása: Haaretz