Szinte minden héten van valamilyen botrány Jeremy Corbyn körül. Bár a szavak szintjén visszautasítja az antiszemitizmus vádját, a tettei elől nem tud elmenekülni.

A The Times of Israel nemrég egy mindössze négy évvel ezelőtt készült képet publikált, amin a brit politikus a Palesztinai Felszabadítási Népi Front (ami nem azonos az ismertebb PFSZ-el) vezetőjének társaságában a müncheni olimpián 11 izraeli sportolót lemészárló terroristák emlékünnepségén vesz részt.

Corbyn a Sky News-nak azt mondta: a koszorúk elhelyezésénél nem volt ott, tehát szerinte nem is vett részt az ünnepségen.

Nemrég számoltunk be arról, hogy több kellemetlen incidenst és bocsánatkérést követően a politikus áprilisban ígéretet tett arra, hogy a Munkáspárt legkésőbb július végéig rendezi a párton belüli antiszemita ügyek “óriási többségét”. Brit zsidó szervezetek azonban kétkedéssel fogadták az általa mondottakat, júliusban pedig zsidó újságok közös állásfoglalásukban úgy vélekedtek, hogy kormányra kerülése esetén a párt fenyegetést jelentene a 300 ezresre becsült zsidó közösségre.

zsido.com

Kép: timesofisrael.com

 

Megszakítás