Miri Regev kulturális és sportminiszter, valamint Jáákov Peri, az izraeli titkosszolgálat (Sábák) egykori vezetője és jelenlegi Kneszet képviselő vasárnap látogatásra érkezett az Egyesült Államokba.

A politikusok első útja a Rebbe sírjához, az ohelhez vezetett, ahol videofelvételeket néztek meg a Rebbéről, majd imádkoztak, és áldáskérő leveleket helyeztek el a sírnál.

“Amikor leszálltunk New York-ban, arra gondoltam, hogy érdemes lenne a látogatásunkat ros chodes előestéjén fohászkodással és imádkozással kezdeni. ” – írta Miri Regev. Mielőtt belépett az ohelba, ezt mondta a miniszter: “Imádkozom azért, hogy biztonságban élhessünk az országunkban, gyertyát gyújtok, és imádkozom, hogy minden imánk meghallgatásra találjon. ” Később azt is elmondta, hogy a múlt pénteki, Neve Cuf-ban történt merénylet túlélője, Tová Szálomon felépüléséért is imádkozott.

Peri tfilint rakott, és elmesélte, milyen emlékei vannak a Rebbéről, a vele való ismeretségről, és a Rebbe javaslatairól biztonsági kérdésekkel kapcsolatban. A chábád központ személyzete végül a nemrégiben kiadott, Az igazság pillanata című könyv egy példányával ajándékozta meg a látogatókat. A kötet a Rebbe biztonságpolitikával kapcsolatos gondolatait, levelezését tartalmazza.

Forrás: COL