Pedig az iskolát korábban az oktatási minisztérium is kitüntette.

Miközben Izraelben, úgy tűnik, egy év után végre megalakul a kormány, és ezzel egyidejűleg az ország jelentős része bezár a koronavírus fertőzés miatt, addig egy izraeli arab gimnáziumban Palesztina-napot tartottak, melynek keretében Izraelt egyszerűen letörölték a térképről. A Sfárám nevű településen működő középiskola, melyet korábban egyébként az izraeli Oktatási Minisztérium kitüntetésben részesített és a mai napig támogat, a Palesztinai Felszabadítási Szervezet (PFSZ) zászlóival és Izrael helyett Palesztina térképével ünnepelte a napot.

Az izraeli területen épült arab város El Oskopia nevű keresztény középiskolájában az eseményt „A palesztin nép örökségének napjá”-nak nevezték el, és a keretein belül „örökség szobát” alakítottak ki az épületben, melyet a PFSZ terrorszervezet zászlóival, valamint Izrael Állam teljes területén elterülő „Palesztina” térképével díszítettek. Emellett „Handala” szimbólumok is megjelentek; a jelet az arab Nadzsi al-Ali hozta létre a „palesztin ellenállás” jelképeként.

A rendezvényen részt vett a Kneszetben magát képviseltető Bálád arab párt több politikai aktivistája is. A párt az Egyesült Arab lista legradikálisabb, Izrael-ellenes frakcióját képezi, melynek betiltását régóta szeretnék elérni a nemzeti oldalon. Az iskolát csupán három évvel ezelőtt, 2017-ben tüntette ki Izrael Állam Oktatási Minisztériuma mint „az egyik legkiemelkedőbb középiskolát”.

Az Im Tircu (Ha akarjátok) nevű cionista aktivista szervezet felszólította az Oktatási Minisztériumot, hogy azonnal tegyen lépéseket az ügyben. „Felfoghatatlan, hogy egy, az Oktatási Minisztérium felügyelete alatt álló izraeli középiskola agymosottá teszi a diákjait, és azt hiteti el velük, hogy ők palesztinok, akiknek gyűlölniük kell Izraelt” – mondta a szervezet elnöke, Mátán Peleg. – „Véget kell vetnünk ennek a jelenségnek, hogy arab fiatalok agymosáson mennek keresztül annak érdekében, hogy ellenezzék annak az országnak a létét, melyben ők maguk is élnek. Felszólítjuk az Oktatási Minisztériumot, hogy azonnal tegye meg a szükséges lépéseket.”

A minisztérium illetékese válaszul bejelentette, hogy megvizsgálják az ügyet.

 

zsido.com

 

Forrás: Arutz7