Jisáj Montgomery egy laza estére készült. Gondolta gitározgat egy kicsit a tengerparton, de rémálomba fordult a program. A hangszere szerencsére életet mentett.

Korábban beszámoltunk arról a merényletről, amelyben a terroristát egy gitárral sikerült lefegyverezni. Azóta megszólalt a gitáros hős is. Montgomery elmondta, hogy hirtelen egy palesztin férfi támadta meg késsel hadonászva, mivel más eszköz meg nem volt nála, csak a jó öreg Gibson gitár, így azzal védekezett. Miután fejbe vágta a hangszerrel a terroristát, a férfi menekülni kezdett, ő meg rohant utána és kiabálta, hogy „terrorista, terrorista!”. Mások is csatlakoztak hozzá. A 22 éves támadót, aki korábban 10 embert késelt meg, végül a rendőrök lőtték le Tel-Avivban. Egyik áldozata egy amerikai állampolgár volt, egy Irakot és Afganisztánt megjárt veterán katona, aki belehalt a sérüléseibe – írja a forward.com.

Montgomery bátor kiállása sokakat meghatott és összefogtak, hogy segítsék a zenei karrierjét, egy közösségi oldalon már 6000 ezer dollárt gyűjtöttek neki össze. Azóta meghívást kapott egy esti show-műsorba is, ahol együtt játszott a Guitar Hero nevű ismert játékon a műsorvezetővel.

Kép: forward.com

 

 

Megszakítás