Tekintettel a magas terrorfenyegetettségre, az izraeli repülőtársaság vezetősége arra kérte pilótáit, hogy ne viseljék egyenruháikat egyes európai nagyvárosokban és ne tartózkodjanak éjjelente Brüsszelben.

Egy televíziós hírcsatorna értesülései szerint a fokozott terrorveszély miatt az El Al arra kérte izraeli pilótáit, hogy legyenek nagyon óvatosak, amikor Európában végzik a munkájukat. A hírek szerint az utasításban az is szerepel, ne viseljék egyenruháikat egyes európai városokban – annak érdekében, hogy környezetük számára ne váljon egyértelműen felismerhetővé származásuk, olvasható a Times of Israel oldalán.

A Channel 2 News nevű csatorna információi szerint a párizsi mészárlás után bevezetett biztonsági intézkedések Brüsszelben szintén arra sarkallták az izraeli légitársaság vezetőségét, hogy szigorítsanak az alkalmazottakra vonatkozó szabályokon. A belga hatóságok mostanra egy szinttel lejjebb vitték a terrorfenyegetettség szintjét az egy héttel ezelőtti helyzethez képest, az El Al mégis arra szólította fel a pilótákat, hogy ne tartózkodjanak éjjelente Brüsszelben, és amennyiben a város úti célként szerepel számukra, megérkezésük napján térjenek haza.

zsido.com