Talán még a Jeruzsálemmel kapcsolatos elnöki döntésnél is érzékenyebben érintheti a Palesztin Hatóságot a kongresszus határozata.

A hírek szerint a Palesztin Hatóság idén csaknem 158 millió dollárnyi támogatást fizetett ki börtönben ülő terroristáknak, 13 százalékkal többet, mint tavaly. A terroristák hozzátartozóinak további csaknem 197 millió dollárnyi sékelt utaltak, ami 4 százalékkal több, mint tavaly.

Az úgynevezett Taylor Force Act alapján mostantól fel lehet függeszteni a Hatóság anyagi támogatását, ha a pénzt terroristáknak vagy azok családtagjainak adja.

Az egyik legjelentősebb amerikai zsidó szervezet az AIPAC közleményben üdvözölte a lépést: „Az AIPAC hosszú évek óta próbálja rákényszeríteni a Palesztin Hatóságot, hogy vessen véget ennek a gyakorlatának, amivel ösztönzi a terrorizmust”. A törvényhozás korábban csak annyival csökkentette a PH-nak juttatott támogatást, amennyit a hatóság a terroristák családtagjainak kifizetett, de ez nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket – olvasható az israelnationalnews.com cikkében.

Az ország legnagyobb ortodox zsidó szervezete is üdvözölte a döntést, ami véget vethet a Palesztin Hatóság ilyen jellegű tevékenységének. Nathan Diament a szervezet vezetője szerint már így is túl sokáig hagyták üzemelni ezt a gyilkos rendszert, egyben felszólította a Szenátust, hogy szintén hagyja jóvá a döntést és küldje meg aláírásra Trump elnöknek.

Kép: israelnationalnews.com