Ausztrália hivatalos postaszolgálata felfüggesztette azoknak a földgömböknek a forgalmazását, amelyek Izrael helyén „Palesztinát” tüntették fel.

Az Ausztrál Posta illetékesei visszavonták a kérdéses árut a polcokról és bocsánatkérést is közzétettek, miután egy zsidó férfi felfedezte a tévedést és ezt jelezte a felelősöknek. A férfi néhány hónappal ezelőtt vásárolta a glóbuszt az unokája születésnapjára. Miután felfedezte, hogy Izrael helyére a Palesztina szót nyomtatták, azonnal kapcsolatba lépett egy ausztráliai zsidó jogvédő szervezettel, a Rágalmazásellenes Bizottsággal (ADC). Bejelentette a helyzetet és elmondta nekik, mennyire elszomorította őt az eset, majd arról is beszámolt, hogy visszaviszi a földgömböt oda, ahol vásárolta.

A glóbuszon nem ez volt az egyetlen hiba: Izraelt ugyanis nem felejtették le teljesen a térképről, éppen csak egy kicsit északabbra tolták, és így azon a helyen szerepelt a zsidó állam neve, ahol a valóságban északi szomszédja, Libanon található. Vastag határvonalra került a név, így ráadásul nem is teljesen olvasható, csupán az „Isra” rész vehető ki.

A glóbuszt egy, az Ausztrál Postának rendszeresen szállító vállalat készítette. A nyomda illetékesei gyári nyomdahibára hivatkoztak és közölték, hogy azonnal kijavítják a hibát. A Rágalmazásellenes Bizottság tagjai azonban ennél komolyabbnak tartják a helyzetet. Dvir Abramovich, a bizottság elnöke felháborítónak nevezte az esetet és kemény szavakkal illette a felelősöket: „az, hogy Izraelt nem a megfelelő helyen tüntették fel, ráadásul felcserélték a még meg sem alapított palesztin állammal, félrevezető, elfogadhatatlan és sértő. Nem másról van itt szó, mint [Izrael] földrajzi eltörléséről és félreinformálásról”.

zsido.com

Forrás: Arutz7