Tim Cook a Tórából is idézett.

„Ne állj veszteg felebarátod vérénél” – mondta héberül Mózes harmadik könyvének szavait Tim Cook abban a beszédében, amit az egyik legismertebb amerikai zsidó szervezet, az Anti-Defamation League (ADL) konferenciáján tartott nemrég.

A rendezvény során az Apple vezérigazgatója egy díjat is átvehetett, amit a gyűlölet elleni kiállásáért ítéltek neki – derül ki a The Jewish Telegraphic Agency írásából. Az amúgy nem zsidó származású vezető beszédében azt mondta, az általa idézett szakasz arra sarkalja munkatársait és őt is, hogy ne „vesztegeljenek” a gyűlölet digitális terjedését látva.

Az egynapos konferencia egyik fő témájaként többen kiálltak az antiszemitizmus ellen, valamint a pittsburghi mészárlás áldozatairól is megemlékeztek. A 11 halálos áldozatot követelő lövöldözést az Apple vezérigazgatója is elítélte, és a „makacs” antiszemitizmus gonoszságának egyik megnyilvánulásának nevezte.

Cook arról is beszélt, hogy cége miként igyekszik szembeszállni a gyűlölettel. Példaként említette az iTunes zenei rendszerének ellenőrzését, amivel igyekeznek kiszűrni az elfogadhatatlan tartalmakat. „Az Apple-nél nem szégyelljük, hogy az értékeink bizony meghatározzák a működéshez kapcsolódó döntéseinket is. Miért lenne másképp?” – fogalmazott az óriásvállalat vezetője beszédében.

zsido.com

Kép forrása: JTA