Talán végre felismerik a palesztin oktatást anyagilag támogató országok, hogy a gyerekeket gyilkos propagandával fertőzik.

Nincs helye az oktatásban a fiatalokat erőszakra ösztönző anyagoknak – jelentette ki Alistair Burt közel-keleti külügyekért felelős brit politikus a képviselőházban, ahol a Palesztin Hatóság tankönyveiről folyt a vita. A tananyag felülvizsgálatát, aminek bizonyítékokon kell alapulnia és szigorúnak kell lennie, jövő szeptemberig be kell fejezni – tette hozzá.

A vitát egy munkáspárti képviselő kezdeményezte, aki tagja pártja Izraelt támogató csoportjának (Labour Friends of Israel). Joan Ryan idézett egy jelentésből, amely szerint a Palesztin Hatóság új tanterve még az eddigieknél is szélsőségesebb – derül ki a jpost.com tudósításából.

Egy tízedikeseknek szóló könyv például kétségbe vonja a zsidók létét Izraelben és arról értekezik, hogy a muzulmánoknak és a keresztényeknek közösen kell ellenük harcolniuk. Az ausztrál külügyminiszter a hónap elején jelentette be, hogy beszüntetik a támogatásokat, mivel a Palesztin Hatóság börtönben ülő terroristáknak ad juttatást.

zsido.com

Kép: jpost.com