Mike Pence feltűrt ingujjakkal állt neki a helyreállítási munkához.

“Amerikában nincs helye a gyűlöletnek, az előítéleteken alapuló tetteknek, erőszaknak és az antiszemitizmusnak” – jelentette ki Mike Pence amerikai alelnök, aki személyesen látogatott el a hét elején feldúlt Chesed Shel Emeth temetőbe, hogy részt vegyen annak helyreállítási munkálataiban. A Saint Louis-i zsidó temetőben ismeretlenek 154 sírkövet forgattak fel hétfő reggelre – olvasható a Ynetnews honlapján.

Beszámolók szerint az amerikai alelnök megérkezésekor a Zsoltárok könyvéből származó versekkel fogadták az ott lévők, majd hamar gereblyét ragadott és feltűrt ingujjakkal munkához látott. “Meg kell mondanom, hogy ti, Missouri lakói nagy inspirációt jelentetek nemzetünk számára eme helyszín és a zsidó közösség iránti törődésetekkel, szeretetetekkel” – fogalmazott a politikus. “Szeretném megköszönni nektek ezt az inspirációt. És azt, hogy megmutatjátok a világnak: miről is szól valójában Amerika” – tette hozzá.

Pence látogatásakor a közelmúltban elkövetett antiszemita bűncselekményeket is elítélte. Ahogy arról korábbi cikkünkben beszámoltunk, a hét elején zsidó intézmények elleni bombafenyegetések intenzív hullámával kellett szembenéznie az amerikai közösségnek. Csak a hét első két napján 11 helyszínen kellett evakuálni az érintett helyszíneken tartózkodó embereket. A történteket követően Donald Trump amerikai elnök is elítélte a zsidó közösség elleni fenyegetéseket.

 

zsido.com

 

Kép forrása: Jewish Standard/UPI.com