Az amerikai óriáscég gyorsan lecserélte a rajzot.

Az Amazon visszavonta új okostelefonos ikonját, miután több felhasználó azt a zsidók millióinak elpusztítását kitervelő Adolf Hitlerhez, pontosabban a diktátor bajszához hasonlította.

A logó egy dobozhoz hasonlít, melynek közepén a vállalat védjegyének számító felfelé ívelő nyíl szerepelt, és eredetileg a négyzet felső, középső részén pedig egy cikcakkos szélű ragasztószalag volt, mely a letépett celluxot próbálta meg utánozni, kevés sikerrel, mert ez a ragasztó-asszociáció félresikerült…

Az Amazon vezetői gyorsan reagáltak a felhasználói kritikára, és hétfőn már le is cserélték a logót, a cikcakkos szalagszélet egy lekerekített és félig felhajlított sematikus ragasztószalag részlettel helyettesítették. Az Amazon szóvivője ezek után nem is kommentálta a korábbiakat, csak az új dizájn üzenetét továbbította:

„Az Amazon mindig új módszereket keres az ügyfeleinek minél nagyobb fokú kielégítésére. Az új ikont úgy terveztük, hogy amikor vásárlóink a telefonjukon megkezdik a rendelést, akkor az pont olyan élvezetes legyen, mint azt a várakozással teli izgalom, mikor ajtójuk előtti lépcsőn találják a dobozukat.”

Cseh Viktor

Források:

www.vosizneias.com

www.jta.org