Az ausztrál kormány hétfőn úgy döntött, hogy felhagy a Palesztin Hatóság közvetlen finanszírozásával, mivel az átutalt pénz egy részét a terrorizmus támogatására használják fel.

Julie Bishop külügyminiszter elmondta, hogy a továbbiakban nem utalják át az évi 10 millió ausztrál dollárnyi (2 milliárd Ft) támogatást, mellyel eddig a Világbankon keresztül a palesztin helyreállítási és fejlesztési alapot támogatták.

„Május 29-én levelet írtam a Palesztin Hatóságnak, melyben biztosítékokat kértem arra, hogy az ausztrál adományból nem fizetnek olyan palesztinoknak, akik politikai erőszak miatt töltik büntetésüket. Meggyőződésem, hogy a Világbankon keresztül korábban a Palesztin Hatóságnak átutalt összegeket a megfelelő módon használták fel, azonban aggodalmaink szerint ez azt is jelenti, hogy az így felszabaduló saját forrásait a Palesztin Hatóság olyan célokra költi, melyeket Ausztrália sohasem támogatna” – állt Bishop közleményében.

Ezzel együtt Ausztrália nem hagy fel a palesztinok támogatásával, ám ezt a jövőben a Máhmud Ábász vezette korrupt és a terrorizmust finanszírozó Palesztin Hatóság megkerülésével teszi, az ENSZ közreműködésével, mely közvetlenül a lakossághoz juttatja el a juttatásokat élelmiszer, gyógyszer, ivóvíz és lakhatási támogatás biztosításával. Az ENSZ alapja 1.9 millió emberen segít, akiknek háromnegyede a Gáza-övezetben él.

zsido.com

Forrás: Arutz7

Megszakítás