A Nemzetközi Auschwitz Bizottság azt követően hívta meg a Kollegah and Bang zenészeit, hogy díjat kaptak Németországban.

Ahogy korábbi cikkünkben beszámoltunk róla, nagy vihart kavart nemrég a német Kollegah and Bang nevű banda kitüntetése. Az Echo Music Award a hip-hop kategóriában díjazta a duó “Young, Brutal, Good Looking 3” című albumát, amelyen a zenészek kegyeletsértő módon említik az auschwitzi áldozatokat, újabb holokausztot látnak szükségesnek és erőszakra buzdítanak.

A díjátadó után többen szót emeltek a döntés ellen; és Heiko Maas német igazságügyi miniszter is kijelentette: “Az antiszemita provokáció nem érdemel díjat. Ez visszataszító.” A németországi zsidó közösség vezetősége “az antiszemitizmus társadalmi elfogadottságának riasztó példájának” nevezte a Kollegah and Bang elismerését.

Az esetet követően a rappereket a Nemzetközi Auschwitz Bizottság is felkereste – derül ki a Jewish Telegraphic Agency írásából – és a szervezet az egykori haláltábor helyszínére invitálta a párost. A hírek szerint Kollegah és Farid Bang elfogadta a meghívást, így a következő hónapban ellátogatnak Auschwitzba.

A felháborodás hatására Farid Bang nyilatkozatot adott ki, amiben elnézést kért szövegeik bántó tartalma miatt, és kijelentette, hogy mind ő, mint társa elítéli az antiszemitizmus és a rasszizmus minden formáját.

 

zsido.com