A Colel Chabad segítségével 36 kislánynak tették felejthetetlenné a nagy napot.

Hetedik alkalommal szervezett bát micva ünnepséget a Colel Chabad nevű szervezet, amely nehéz sorsú családok megsegítéséért tevékenykedik. A különleges eseményen 36 olyan kislány számára tartottak ünnepséget, akiknek mindkettő vagy egyik szülőjük hiányával kell élniük mindennapjaikat.

A Gutnik Hall nevű teremben tartott rendezvényen mindent megtettek annak érdekében, hogy a tinédzserek megfelelő körülmények között ünnepelhessék felnőtté válásukat. Az örömteli napon Yemima Mizrachi rebbecen az erő és reménység üzenetét adta át a résztvevőknek, mielőtt a szervezők vendégül látták a jelenlévőket.

„Semmi nem hiányzott, minden megvolt – a gyönyörűen kidekorált teremtől kezdve, az emberek arcán látható mosolyon át mindaz a figyelem, amit nemcsak vendégként, hanem családként kaptunk –tökéletes volt” – mesélte egy boldog anyuka a helyszínen.

A Colel Chabad nevű szervezet 1788 óta működik azzal a céllal, hogy a szociálisan nehéz hátterű családok életét segítse – emlékeztet a The Jewish Telegraphic Agency írása. A nélkülözésben élő családokat számos programmal és anyagi támogatásokkal igyekeznek segíteni.

zsido.com