Négy izraeli rendőrt sebesült meg, amikor felfegyverkezett, álarcos arab fiatalok támadtak rájuk vasárnap reggel a Templomhegyen.

Az aurtz7 híradása szerint az arab fiatalok kövekkel, deszkákkal és petárdákkal szerelkeztek fel, és arra készültek, hogy megtámadják az izraeli rendőrséget, és megzavarják a Tisa böÁv-i böjt alkalmából a Templomhegyre érkező zsidókat. A Szentély lerombolására emlékező gyásznapon tömegesen látogatnak el imádkozók a zsidóság legszentebb helyére.

A támadásra készülve az arab fiatalok először fém rudakkal és kötelekkel akadályozták meg, hogy a mecset kapuját bezárják. Amikor a rendőrség és a határőrség egységei megérkeztek a Templomhegyre, a maszkos támadók kövekkel és betontömbökkel dobálták meg őket. Ezután ismeretlen anyagot fújtak a rendőrökre, és petárdákkal támadtak rájuk. Az összecsapásban négy rendőr könnyebben megsérült, kettejüket kórházba szállították.

av9tamadas1

Végül a rendőrségnek sikerült rázárnia a mecset ajtaját a támadókra, és helyreállítani a rendet a Templomhegyen, így az imádkozni érkező zsidók és a turisták is biztonságban léphettek a területre.

Reuven Rivlin, Izrael Állam elnöke vasárnap délután nyilatkozatban ítélte el a támadást, és támogatásáról biztosította a biztonsági erőket, akik „elszántan védelmezik minden bajtól és zavartkeltéstől a Siratófalnál tartott imádkozást.”