Korábban fenyegetéseket kapott, most otthonához közel támadtak rá egy egyetemi vezetőre zsidó származása miatt Párizs külvárosában.

Komoly sérüléseket szenvedett Samuel Mayol, a francia Műszaki Egyetem (IUT) igazgatója péntek este, amikor kutya sétáltatás közben megtámadták. Az oktató támadója elmenekült a helyszínről, egyelőre nem sikerült azonosítani az elkövetőt, írta hétfőn a JTA.

Mayol az utcán sétálva telefonált a támadás pillanatában, amikor egy férfi háromszor falhoz ütötte a fejét és ezzel agyrázkódást, valamint több sérülést is okozott számára. Az elkövető halálosan megfenyegette az egyetemi tanárt, aki a történtek kapcsán feljelentést tett a rendőrségnél, ahol gyűlölet cselekmény elkövetése miatt indítottak eljárást az ismeretlen tettes ellen.

samuel_mayol

A Le Figaro értesülései szerint Mayol már februárban is kapott névtelen halálos fenyegetéseket. Májusban Dávid-csillagot firkáltak az IUT irodáinak ajtóira, valamint megfélemlítő üzeneteket küldtek Mayol munkatársainak: „Ti is el fogtok hullani. Zsidóknak dolgoztok”.

zsido.com

 

Kép forrása: timesofisrael.com/metronews.fr

Megszakítás