Az elkövető ütlegelni, majd kergetni kezdte az orosz űrkutatási program egyik, radiológiával foglalkozó vezető tudósát, Vlagyimir Celint, miközben a következőket kiabálta: „Hitlernek kellett volna befejeznie a munkát, most én teszem meg helyette”.

A támadás nem sokkal azt követően történt, hogy az idős tudós munkába menet felszállt egy moszkvai buszra. Miután Celin menekülni próbált és egy következő megállónál leszállt, az erőszakos támadó továbbra is követte őt, a zsidókról és Hitlerről kiabálva. Sem a buszon, sem pedig a megállóban nem sietett senki a férfi segítségére. Bár a professzor nem nyilatkozott a származásáról, azt mondta a riportereknek, hogy a támadás „etnikai indíttatású” volt.

Zsidók ellen elkövetett fizikai atrocitások meglehetősen ritkán fordulnak elő Oroszországban, mivel a hatóságok igen szigorúan lecsapnak az efféle gyűlölet bűncselekményekre. Celin bejelentést tett a rendőrségen, majd orvosi ellátást kért elszenvedett sérülései miatt. A rendőrség egyelőre keresi az elkövetőt.

Forrás: TOI