Emiatt számos partnere megszakította a kapcsolatot a céggel.

A Foodbenders nevű kanadai étterem és bolt előszeretettel használta a #zionistsnotwelcome hashtaget. Az Instagramon megjelent egyik posztban kiemelték, hogy este 8-ig vannak nyitva, de csak „nem rasszista” vendégeknek, kiegészítve a már-már elmaradhatatlan #freepalestine jelzéssel.

A tulajdonos kifejtette a közösségi oldalon, hogy ő „szereti a zsidó embereket” és várja az üzletében. Szerinte ő soha, semmit nem mondott a zsidókról – olvasható a jpost.com tudósításában. Kimberly Hawkins a szokásos levezetést használja álláspontja védelmében: a cionizmus, Izrael, stb. kritikája nem értelmezhető antiszemitizmusként. Szerinte szándékosan keverik ezt össze, hogy rasszistának bélyegezhessék és elnémítsák az Izraellel kapcsolatos kritikus hangokat.

A Simon Wiesenthal Központ szerint a bejegyzések antiszemiták. Meyer H. May rabbi a központ ügyvezető igazgatója szerint az a kijelentés, hogy cionistákat nem látnak szívesen a boltban, gyakorlatilag azt jelenti, zsidókat nem akarnak kiszolgálni, ami pedig antiszemitizmus, rendkívül diszkriminatív és elfogadhatatlan.

Az esetek után a héten Kimberly Hawkins több üzleti partnere, például a kiszállításban együttműködő Uber is szerződést bontott. Az egyik nagy organikus ételeket forgalmazó üzletlánc is úgy döntött, nem tartja a választékában a Foodbender termékeit.

Hawkins ezzel együtt tovább fokozta a politikai propagandát, a kirakatra felírta, hogy „I love Palestine”, illetve magát az üzlet nevét is egy „Free Palestine” felirattal fedte le.

zsido.com

Kép: jpost.com