Amikor a fagyi visszanyal.

Egy Los Angeles-i élelmiszer üzletlánc levette polcairól a híres, kóser fagylaltot készítő Ben and Jerry’s cég termékeit. A tiltakozást az váltotta ki, hogy a vállalat egy új fagylaltot vezetett be, mellyel a Women’s March elnevezésű, radikális feminista és baloldali értékeket hirdető politikai csoport előtt tiszteleg. A problémát az jelenti, hogy a mozgalom két vezetője, Linda Sarsour és Tamika Mallory többször tettek erősen antiszemita nyilatkozatot, és a csoport megmozdulásainak is központi elemét jelentik a gyakran antiszemitizmusba hajló, Izrael-ellenes demonstrációk. Éppen emiatt a közelmúltban több híresség is megvonta támogatását a mozgalomtól, melyet korábban lelkesen támogattak.

A Ben and Jerry’s közleményében ezt írta: „Azokat az aktivistákat ünnepeljük, akik továbbra is ellenállnak az elnyomásnak, a környezetszennyezésnek és az igazságtalanságnak”. Bejelentették továbbá, hogy jelentős anyagi segítséget is nyújtanak a szervezetnek.

Sarsour magát „büszke Izrael-ellenes aktivistának” nevezi, és a zsidó állam bojkottját sürgeti. Az Észak-Amerikai Iszlám Közösség szeptemberi konferenciáján arra biztatta a megjelenteket, hogy ne vegyék emberszámba az izraelieket. Sarsour azt is kifejtette, hogy nem lehet valaki egyszerre feminista és cionista. Támogatásáról biztosította a két izraeli egyetemi hallgatóval végző Raszmea Ode palesztin terroristanőt és az FBI által körözött Assata Shakurt, aki a Fekete Felszabadítási Hadsereg tagjaként meggyilkolt két rendőrt, továbbá emberrablással, bankrablással és egyéb bűncselekményekkel is gyanúsítják. A feminizmus jegyében Sarsour többször kiállt az iszlám vallásjog, a nőket súlyosan korlátozó sária mellett is.

Kolléganője, Mallory az Iszlám Nemzet nevű, radikális mozgalom zsidógyűlöletéről ismert vezérének, Louis Farrakhannak nagy tisztelője, akit „minden idők legnagyobb emberének” nevezett. Mallory dicsérően nyilatkozott a Kubát évtizedeken át vaskézzel irányító kommunista diktátorról, Fidel Castróról is.

„Elképesztő, hogy éppen a Pittsburgh-ben történt, súlyos merénylet idején egy zsidók által alapított vállalat Sarsourt és Malloryt ünnepli. A történtek miatt eltávolítottam üzleteinkből az összes, Ben and Jerry’s által készített terméket és lemondtam a további megrendeléseket. Az intézkedés okait egy e-mailben tártam a vállalat marketingosztálya elé, akik válaszukban arra hivatkoztak, hogy a Women’s March számára juttatott pénzügyi támogatásuk célja a nők helyzetének javítása és egy befogadó, mindenki önbecsülését tiszteletben tartó társadalom felépítése. Azt is közölték, hogy a BDS-mozgalom fenyegetései ellenére Izraelben, sőt, a „megszállt területeken” is árusítják termékeiket. Sajnálatos módon az általuk támogatott mozgalom vezetői nem hisznek ezekben az értékekben” – mondta Gina Raphael üzletvezető.

zsido.com

Forrás: algemeiner