A New York államban található Hempstead városa hivatalosan is bejelentette, hogy megszakítja a kapcsolatot a Ben and Jerry’s céggel és anyavállalatával, az Unileverrel.

Miután a fagylaltgyártó cég úgy döntött, hogy beszünteti termékeinek árusítását Jehudában és Somronban, valamint Kelet-Jeruzsálemben, Hempstead úgy döntött, hogy a zsidó közösség iránti szolidaritás miatt megszakítja a kapcsolatot a vállalattal és felbontja az önkormányzati szerződéseket – derül ki a jpost.com cikkéből. 

A zsidóság és a fagylalt

Páám slisit glidá – harmadszorra fagyi, mondják az izraeliek, ha aznap már kétszer futottak össze ugyanazzal a személlyel. Az utóbbi napokban a fagylalt igencsak sokszor került terítékre, vagyis az újságok címoldalára, köszönhetően a Ben & Jerry’s cég bejelentésének, mely szerint: „úgy véljük, nem egyeztethető össze az értékeinkkel az a tény, hogy a Ben & Jerry’s … Olvass tovább

A döntést indokolva Bruce Blakeman, a hempsteadi önkormányzati testület tagja azt írta, hogy kiáll zsidó szomszédjaiért, fellép az antiszemitizmus ellen, illetve a BDS-mozgalmat is elutasítja. New York állam egyike annak az öt államnak az USA-ban, amely jelenleg a termék bojkottját fontolgatja.