A közönség ovációja mellett, a zsűri egyhangúlag döntött. Videó.

Az America’s Got Talent című műsor zsűrije eddig nem sokszor látott ciceszt (imarojtokat) a színpadon. A televíziós tehetségkutató eheti adásában azonban jutott nekik ebből a látványból, amikor két manhattani jesiva diák, Ilan Swartz-Brownstein és Josh Leviton lépett a színpadra. A fiatalemberek a jesivabócherek hagyományos ruházatában, fehér ingben, fekete nadrágban, fekete bársonykipában és kétoldalt lengő ciceszekkel álltak a közönség elé.

A szám, amellyel felléptek: beatboxolás (szájdobolás) Meghan Trainor’s “All About That Bass.” című dalára. Bármilyen hihetetlenül hangzik is, az eredmény lehengerlő volt, és a négy bíró egyhangúlag a páros továbbjutására szavazott. Lelkesedésükben a közönség is osztozott.

„Hogyan találkoztak?” – tette fel a kérdést az egyik zsűritag az előadás előtt. „Mindketten Izraelben voltunk, és a Siratófalnál, a zsidó hagyomány legszentebb helyén találkoztunk”- mondta a Yeshiva University (YU) diákja, Swartz-Brownstein. A duó New Yorkban és annak környékén is fellép előadásokkal, egyikőjük „Orthobox”, a mási pedig “Aleph Bass” néven. Tavaly Jeruzsálemben adtak elő. A műsorba a Hává nágilá című héber dal beatboxolásával jelentkeztek.

Leviton a híres zsidó a capella énekcsoporttal, a The Maccabeatsszel énekel. Hanukakor a Fehér Házban léptek fel.

Mi a következő lépés a számukra? A zsűri döntése azt jelenti, hogy a következő fordulóba mehetnek. Ha azon is továbbjutnak, július 26-tól élő adásban lehet majd őket megtekinteni.

Az America’s Got Talent című showműsort kedd esténként több mint tízmillióan az Egyesült Államokban.

– YouTube

Enjoy the videos and music you love, upload original content, and share it all with friends, family, and the world on YouTube.

Forrás: JPost