Egy hősiesen viselkedő utas fékezte meg a katasztrófát és mentette meg a gépen utazók életét, olvasható a Neokohn oldalán.

Egy őrült férfit az utasok szorítottak le, miután megpróbálta kinyitni a vészkijáratot repülés közben egy Izraelből Londonba tartó repülőgép fedélzetén hétfőn.

A meg nem nevezett terrorgyanús személy a Wizz Air magyar légitársaság W9 4452-es járatán repült. A férfi „Allahu Akbart” kiabált, mígnem az egyik utasnak, a 45 éves albán Victor Troboloni sikerült lefognia őt.

„Nagyon ijesztő helyzet volt. Arra gondoltam, hogy talán soha többé nem látom az anyámat”

– nyilatkozta Troboloni az incidens után.

A hős utas elmondta, hogy a férfi már korábban is furcsán viselkedett a járaton, fel-alá járkált a pilótafülke melletti bejárattól a másik végén lévő vészkijáratig.

„Láttam, hogy fel-alá járkált, talán a repülőgép gyenge pontjait kereste… ellenőrizte az ülésszámokat… Én magam is repülőgépmérnök vagyok, a karbantartásnál dolgoztam. Szóval tudom, mi történik a levegőben, 30 000 láb magasan, 11 km magasan a tengerszint felett, nincs menekvés.

„Megpróbálta kinyitni a vészkijáratot. A vészkijáratot könnyű kinyitni, csak meg kell húzni a kilincset, és kész.

Leterítettem a fickót. Nagyon nehézsúlyú volt…  szorítottam a nyakát, és a stewardessek műanyag kötegelővel összekötözték a kezét… Meg kellett tennem. Tíz percig tartottam így, mire kifulladt és elfáradt. Negyvenöt percig vagy egy óráig volt megkötözve, mielőtt leszálltunk Belgrádban”.

 
Megszakítás