Az angol foci kedvelői megnyugodhatnak, a Chelsea nem költözik át az izraeli bajnokságba.

 

Izraeli állampolgárságot szerzett Roman Abramovics, és ezzel ő lett az ország legvagyonosabb embere – derül ki a The Times of Israel cikkéből. Az izraeli belügyminisztérium által megerősített információk szerint az orosz milliárdos hétfőn érkezett a Ben Gurion reptérre magángépével, és rögtön készhez kapta izraeli papírjait.

Az 51 éves férfi azt követően igényelt állampolgárságot Izraelben, hogy az Egyesült Királyságban gondja akadt vízuma meghosszabbításával. Bár hivatalosan nem erősítették meg, feltételezések szerint az ügy mögött a London és Moszkva közötti diplomáciai feszültség állhat.

Az orosz alijázókat segítő Nativ Liasion Bureau szervezet nyilatkozata szerint a zsidó származású Abramovics múlt héten igényelte új állampolgárságát. „Roman Abramovics először Izrael moszkvai nagykövetségére ment, mint mindenki más. Letelepedési kérelmet adott le, és a Visszatérés Törvénye alapján ellenőrizték a dokumentumait, ami alapján alkalmasnak találták” – mondta a szervezet szóvivője.

A médiába került hírek szerint Abramovics Tel-Aviv egyik előkelő városnegyedében, Neve Tzedekben vett házat, amit a világhírű színésznőtől, Gal Gadottól vásárolt. A Chelsea tulajdonosnak vagyonát 12.5 milliárd dollárra becsülik.

 

zsido.com

 

Kép forrása: The Times of Israel