Valami bűzlik Lengyelországban.

Bár a cég nyilatkozata szerint szatirikus jelleggel hozták forgalomba, mégis megváltoztatták annak a terméknek a nevét, amely Adolf Hitlerre emlékeztetett. A többek által ízléstelennek tartott zoknik nevét végül Adolfról Patrikra írta át a lengyel Nanushki.

„Az Adolf nevet viselő zokni egy szatirikus és ironikus karaktert jelenít meg, csak egy elképzelt világ figurájaként született meg” – nyilatkozott a lengyel cég a Jerusalem Post megkeresésére múlt héten. „Minden termékleírásunk vicces stílust képvisel, ugyanez volt a helyzet Adolf karikatúrájának esetében is”.

A New York Post szerint azonban nemcsak a termék neve változott. Eredetileg az szerepelt a leírásban, hogy a figura feladata, hogy „rendet teremtsen a zoknis fiókban”. A „Patrikra” változtatott termék leírása szerint viszont a figura egy olyan „üzletember, aki nem szeret beszélni a múltjáról”.

A cég elárulta, hogy az Auschwitz Múzeum kérésére hajtották végre a változtatást. „Nem volt rá ok, hogy ne tegyük meg, ha bárkit is sért… Ha bárki bántva érezte magát azért, amit kínálunk, akkor őszintén bocsánatot kérünk” – közölte a vállalat, miután a lengyel múzeum a Facebookon keresztül jelezte kifogását.

zsido.com

Kép forrása: Jerusalem Post