Az elmúlt években az adat fegyverré vált – hangsúlyozza a hadsereg alezredes.

A hatékonyabb harctéri döntéshozatalhoz több forrásból származó, valós idejű információkra van szükségük a parancsnokoknak, ezért az izraeli hadsereg nagyobb hangsúlyt fektet az újoncok ez irányú képzésére – derül ki a timesofisrael.com cikkéből.

A program már több éve tart, a részletekről az izraeli hadsereg illetékes parancsnoka Nurit Cohen-Ingar alezredes számolt be a lapnak. Mint kifejtette, a legtöbb nagy szervezet, így egy hadsereg is adatokat gyűjt. Az ő feladatuk az, hogy ezeket megfelelően értelmezzék és prezentálják a döntéshozóknak, akárcsak az üzleti életben.

Minden döntésnek, amit az Izraeli Védelmi Erő (IDF) vezetői meghoznak, a lehető legnagyobb mértékben az adatok részletes elemzésén kell alapulniuk – mondja a parancsnok. A képzés alapvető fontosságú – emelte ki az alezredes. Áprilisban indul az IDF első, 3 hónapos adatelemző képzése, ők alkotják majd a parancsnokok „back office”-ját, ha végeznek.

Hatalmas mennyiségű információból kell majd trendeket azonosítaniuk, erős matematikai és analitikai képességekkel. Nurit Cohen-Ingar azonban hozzáteszi, hogy ehhez olyan kiegészítő tréningekre van szükség, amin például megtanulják a jelöltek a hatékony együttműködést és mások igényeinek megértését.

zsido.com

Kép: timesofisrael.com

Ez a cikk azért jelenhetett meg, mert olvasóink egy része tavaly az EMIH-nek ajánlotta fel a személyi jövedelemadója 1 százalékát. Erre a segítségre idén is szükségünk lesz.

zsido.com szerkesztősége azért dolgozik, hogy olvasóink minél érdekesebb és sokszínűbb tájékoztatást kapjanak a zsidóságot érintő hazai és nemzetközi eseményekről, valamint a judaizmussal kapcsolatos kérdésekről.

A munkánkat az 1 százalékos felajánlások teszik lehetővé. Ezért arra kérjük minden kedves olvasónkat, hogy támogassa adója 1 százalékával az EMIH-et, a zsido.com fenntartóját.

Az EMIH technikai száma: 1287