A Hír24 internetes portál újságírója a legnormálisabb szigetlakóknak nevezte a zsidó sátor önkénteseit. Vajon mivel érdemelték ki ezt a címet?

A zsidó sátor évről évre visszatérő helyszíne a Hajógyári szigeten megrendezett Sziget Fesztiválnak. A zsidó szigetlakók közül sokan már visszatérő vendégei a tfilinrakásnak, és idén is akadt, aki életében először tett eleget ennek a micvának.

A már kultikussá vált Rabbi tanácsa stand előtt idén is hosszú sorok kígyóztak, hogy feltegyék kérdéseiket. A kérdések közül a szokottnál több vonatkozott Izraelre és arra, van-e joga megvédenie magát a folyamatos terrortámadásoktól. Az egyik állandó válaszadó, Oberlander rabbi ennek kapcsán bizony nagyon érzékeny pontra tapintott, mikor kérdéssel válaszolt: mit szólnának, ha Ausztriából rakétákkal lőnék Győrt? A kötekedő szigetlakók felháborodottan kapták fel a fejüket: miért pont Győrt?! Mint kiderült, mindannyian Győrből érkeztek, és a rabbi véletlenszerűen kiejtett szavai érzékletesen világították meg számukra, mit jelent, ha az ember otthonát fenyegeti veszély.

A fesztiválon bizony nehéz versenyre kelni a sokféle zenei kínálattal, ám ennek ellenére nagyon népszerű a zsidó sátor zsidó zenei programja, amikor az érdeklődök a hagyományos és kortárs zsidó táncokba is belekóstolhatnak.

A Sziget fesztivál fehér ingbe-sötét nadrágba öltözött „legnormálisabb” résztvevői idén is megtettek mindent a társadalmi párbeszédért, a jó hangulatért és egy kis zsidó vircsaftért és a Hajógyári szigeten.

 

További képek az alábbi linken:

Galériák | hirado.hu

No Description