A New York Times hasábjain tett közzé felhívást a Jad Vasem Múzeum.

A „megosztó antiszemita nyelvezet használatának és a holokauszt torz emlegetésének” kerülésére kéri a Jad Vasem Múzeum vezetése a politikusokat azokban a felhívásokban, amelyeket két neves amerikai újság hasábjain tett közzé – olvasható a The Jewish Telegraphic Agency írásában.

A jeruzsálemi intézmény a legnagyobb amerikai Izrael-barát lobbiszervezet, az Amerikai-Izraeli Közpolitikai Tanács (AIPAC) nemzetközi konferenciájával egy időben jelentette meg hirdetéseit a The New York Times és a The Washington Post oldalain.

„Minden olvasót és állampolgárt arra kérünk, hogy tartózkodjanak a gyűlöletbeszédtől, és közösen erősítsük meg az emberiességet, ami közelebb hozhat minket egymáshoz. A politikusok és mások által is túl gyakran használt megosztó antiszemita nyelvezet, valamint a holokauszt torz emlegetése mélyen megrázó” – szerepel a felhívásban, aminek másik felén egy idézet is olvasható.

„A szeretet ellentéte nem a gyűlölet, hanem a közöny” – idézik Elie Wiesel Nobel-békedíjas, világszerte ismert amerikai magyar-zsidó író szavait.

A felhívásban továbbá utalnak azokra a tragikus esetekre is, amik a közelmúltban „a gyűlöletkeltés borzalmas eredményeiként” történtek: egyrészt a Pittsburgh-i zsinagóga ellen elkövetett támadásra, amelyben 11 fő veszítette életét, valamint az Új-Zélandon történt támadásra, amelyeknek 50 ember esett áldozatául.

 

zsido.com

 

Ez a cikk azért jelenhetett meg, mert olvasóink egy része tavaly az EMIH-nek ajánlotta fel a személyi jövedelemadója 1 százalékát. Erre a segítségre idén is szükségünk lesz.

zsido.com szerkesztősége azért dolgozik, hogy olvasóink minél érdekesebb és sokszínűbb tájékoztatást kapjanak a zsidóságot érintő hazai és nemzetközi eseményekről, valamint a judaizmussal kapcsolatos kérdésekről.

A munkánkat az 1 százalékos felajánlások teszik lehetővé. Ezért arra kérjük minden kedves olvasónkat, hogy támogassa adója 1 százalékával az EMIH-et, a zsido.com fenntartóját.

Az EMIH technikai száma: 1287

 

 

 

Megszakítás