Az óriáscég dél-koreai vezetői nyíltan elutasították az antiszemitizmus minden formáját azt követően, hogy a médiában zsidó ellenes hangok jelentek meg.

Levélben határolódtak el a Samsung dél-koreai vezetői vasárnap azoktól az elterjedt feltételezésektől, melyek szerint két vállalati alrészleg egyesülését zsidó üzletemberek akarják megakadályozni – írta az Algemeiner.

A Rágalmazás Ellenes Liga (ADL) értesülései szerint legalább két orgánum is arról számolt be nemrég, hogy zsidó érdekeltséghez tartozó üzleti aktorok miatt bukhat meg a Cheil Industries és Samsung C&T között kibontakozó lehetőség. Az egyik médium a Wall Street-en uralkodó „robosztus” zsidó hatalmi hálóról írt, míg a másik forrás az ún. „régóta kegyetlennek és könyörtelennek ismert” zsidó pénzt jelölte meg akadályként.

Az összeesküvés elméletek kapcsán az ADL arra kérte a dél-koreai kormányt a múlt héten, hogy ítélje el az antiszemita hangokat – ahogy azt megtették az érintett vállalat vezetői vasárnap.

„Olyan cég vagyunk, amely elkötelezett az egyének tiszteletben tartása mellett és szigorú diszkrimináció-ellenes politikát alkalmaz” – írták Joo Hwa Yoon és Chi Hun Choi vállalati vezetők az ADL nemzeti igazgatójának, Abraham H. Foxmannak címzett levelükben. „Az antiszemitizmust minden formájában elítéljük” – szögezték le.

Válaszában Foxman üdvözölte a kijelentéseket, és úgy fogalmazott: „ez a nyilatkozat világosan egyértelművé teszi, hogy az antiszemitizmusnak nincs helye Dél-Koreában, ahogy annak cégei között sem”.

zsido.com

Kép forrása: jpupdates.com