Csatlakozzon ön is a globális mozgalomhoz – a Rebbe halálának évfordulóján tegyen meg ön is egy micvát! – szól a crownheights.info felhívása. A OneMitzvah elnevezésű platform használatával bárki magára vállalhat micvákat és buzdíthatja erre barátait és ismerőseit. A Merkos 302 OneMitzvah („egy micva”) platformja a micvakampányok indításának egyszerű, de hatásos módja. Legyen szó tóratanulásról, adakozásról vagy jótéteményekről, a lényeg, hogy a Rebbe azon gondolata öltsön gyakorlati formát, mely szerint akár egyetlen micva megtétele is képes elhozni a végső és teljes megváltást.

A platform okleveleket, inspirációs videókat és kész tananyagokat is tartalmaz, melyek könnyedén illeszkedhetnek bármely eseményhez, legyen személyes találkozásokról, vagy virtuális rendezvényekről. A micvák vállalása és teljesítése is követhető az oldalon, biztosítva, hogy az egyes emberek vállalása a közösség számára is látható legyen.

Az isteni gondviselésnek köszönhetően éppen a mai napra esik Moshe Kotlarsky rabbi slosimja, vagyis a halálát követő harmincadik nap, a gyászév egyik fontos állomása. A OneMitzvah a rabbi egyik legújabb projektje volt, melyért évek óta lelkesedett. Akivel csak találkozott, azt ösztönözte hasonló kampányok elindítására, hogy érdemekkel töltsék meg az egész világot. Amennyiben szeretnének részt venni a kezdeményezésben, látogassanak el a OneMitzvah.org/gimmeltammuz oldalra!

 

Megszakítás