Egy palesztin szervezet által készített felmérés szerint a többség elveti a „két állam” elképzelést és  támogatja az Izraelt hetek óta sújtó terrorhullámot.

Közel 1500 felnőtt korú palesztin bevonásával készített közvélemény kutatást a ramallahi Palestinian Center for Policy and Survey Research intézet, melynek eredménye szerint a Gázában, valamint Jehuda és Somron területén élők többsége kicsit sem ellenzi az izraelieket sújtó terrorhullámot, miközben egyre nő a civilek ellen elkövetett támadások áldozatainak száma a zsidó államban.

Az Arutz Sheva által közzé tett eredmények szerint a palesztin válaszadók 67 százaléka vallotta magáról, hogy támogatja az izraeliek elleni késeléses támadásokat. A megkérdezettek 66 százaléka nyilatkozott támogatóan a fegyveres intifádáról, szerintük a térségre jellemző erőszak további fokozása olyan eredményekkel szolgálna számukra, amelyeket tárgyalásokkal nem lehet elérni – olvasható a Jerusalem Post oldalán.

Izrael területének két államra való felosztását a többség (54%) elvetette, miközben 70% azzal sem értett egyet, hogy egységes állam keretein belül kellene együtt élniük zsidóknak és araboknak. A Palesztin Hatóság elnökének támogatottsága 65 százalékra becsülhető, és a Mahmúd Abbasz vezette szervezet intézményeiről 78% gondolja azt, hogy korrupt.

A felmérésből az is kiderül, hogy a Gázában élők 41 százaléka fontolgat emigrálást a jövőben, köreikben Európa a legnépszerűbb célpont.

zsido.com

 

Kép forrása: Jerusalem Post

Megszakítás