Egy korábban titkosított titkosszolgálati jelenés látott napvilágot Németországban, amely a zsidóellenesség által fűtött bűncselekmények gyökerét vizsgálta. A szálak különböző iszlamista szervezetekhez vezettek.

A Süddeutsche Zeitung nevű napilapban bemutatott dokumentum az Alkotmányvédelmi Szövetségi Ügyosztálytól származik, amely Németország belügyi titkosszolgálata, hasonlóan az izraeli Sábákhoz. A jelentés tanintézményekben történt incidensekre is kitért. 2018-ban például egy solingeni iskolában egy Szíriából érkezett diák óra közben a zsidók elgázosítására szólított fel. Egy másik esetben egy szintén szír bevándorló azt hangoztatta, hogy az „izraeliek csecsemőket gyilkolnak Palesztinában és ezért a zsidóknak kijár a verés”.

Beszámolót olvashatunk a török közösséghez szóló, iszlamista Furkan szervezet egyik képviselőjének beszédéről, melyben a zsidókat az „állatoknál értéktelenebb lényeknek” nevezte, akik „átkozottak, mert elárulták Mózest”. Egy meg nem nevezett városban, egy szintén török bevándorlók által frekventált mecset imámja pedig így szónokolt prédikációjában: „Szabadítsátok fel Palesztinát azonnal! Szabadítsátok meg Mohamed egész közösségét Izrael gonosz fiaitól!”.

A dokumentum összesen 700 olyan esetet sorol fel, ahol iszlamista gyökerű antiszemita incidensekre került sor.

A napilap megemlítette, hogy a korábbi belügyminiszter, Thomas de Maizière már 2015-ben, a muszlim menekültek érkezésekor elkezdte vezettetni az iszlám gyökerű zsidóellenes eseményeket.

A Süddeutsche Zeitung „Zsidógyűlölet a pénteki prédikációban” című írásából az is kiderült, hogy a német hírszerzés lehallgatókészülékeket helyezett el a különböző radikális szervezeteknél, s így szerezte az információkat. A jelentés nem hozta nyilvánosságra az elkövetők személyazonosságát. Thomas Haldenwang, a belügyi titkosszolgálat vezetője elmondta, hogy az antiszemitizmus az iszlamista ideológia egyik nélkülözhetetlen eleme és a zsidókkal szembeni gyűlölet minden Németországban aktív iszlamista szervezetben jelen van, legyen szó a Hamaszról, az Muszlim Testvériségről, a Hezbollahról, az Iszlám Államról vagy a török Millî-Görüş-ről.

A napilapban megjelent dokumentum a szóbeli uszítások mellett felsorol húsz erőszakos antiszemita támadást is. „Bár dokumentáltak nyolcvan magánszemélyek közötti és 350 interneten megjelent zsidóellenes kijelentést, a rendőrség nem készít megbízható kimutatást a muszlim antiszemitizmusról” – áll a cikkben. A torz statisztikák oka, hogy a Szövetségi Bűnügyi Rendőrség bizonytalanság esetén a „jobboldali szélsőségesek” kategóriába sorolják az incidenseket. „Az összes hivatalos statisztikában az áll, hogy a Németországban történt antiszemita incidensek 70, 80 vagy akár 90%-át szélsőjobboldaliak követik el. Ezt nagy szkepticizmussal kell kezelni” – áll az újságban.

Abraham Cooper rabbi, a Simon Wiesenthal Központ munkatársa a következőt nyilatkozta az ügyről a Jerusalem Post című lapnak: „A németországi muszlim közösségekben elhangzó, gyakran tömeggyilkosságra uszító antiszemita tanítások és prédikációk mennyiségének eltussolásával a német hatóságok félrevezetik a közvéleményt. Azt a hamis látszatot keltik, hogy szinte az összes antiszemita gyűlölet-bűncselekményt szélsőjobboldaliak és neonácik követik el”.

Charlotte Knobloch, a müncheni zsidó hitközség elnöke pedig felszólított három parlamenti képviselőt, hogy lépjenek ki a Német-Palesztin Szövetségből, mely támogatja az Izrael bojkottját követelő BDS-mozgalmat. A német parlament tavaly antiszemita mozgalomnak nyilvánította a BDS-t. Knobloch szerint a Szociáldemokrata Pártban politizáló Aydan Özogus, a zöld Omid Nouripour és a szélsőbaloldali Christine Buchholz egy olyan mozgalmat támogat, melynek célja a zsidó állam felszámolása.

 

zsido.com

 

Forrás: JPost