Kérdőre vonta a német Szabaddemokrata Párt egyik parlamenti képviselője a kormányt, hogy miért támogatják a német adófizetők pénzén az intézményesített gyűlöletet a palesztin tankönyveken keresztül.

A kifogásolt oktatási anyagok például dicsőítik a Fekete szeptember terrorcsoport, amelyik 11 izraeli sportolót gyilkolt meg az 1972-es müncheni olimpián. Frank Müller-Rosentritt ellenzéki képviselő szerint az oktatásnak a gyerekek jobb jövőjén kellene dolgoznia, nem pedig a gyűlölet és az erőszak terjesztésén, pláne nem német állami finanszírozásban – derül ki a jpost.com cikkéből.

Nemrég a Bild c. lap ismertetett egy elemzést a palesztin tankönyvekről, amelyek tele vannak a terrorizmus dicsőítésével. Az egyik ilyen „tananyag” szerint az olimpikonok lemészárlása „a cionizmus elleni csapás” volt, a gépeltérítések pedig „sikertörténetek”.

A hírhedt palesztin terroristanőt, Dalal Mughrabi-t, aki összesen 38 izraeli, köztük 13 gyerek meggyilkolásával hozható összefüggésbe, mártírként tüntetik fel a könyvekben. Az pedig közös jellemzője ezeknek a kiadványoknak, hogy Izraelt nem ábrázolják a térképeken.

A német kormány 32 millió euró támogatást adott a Palesztin Hatóságnak az elmúlt négy évben. A kormányszóvivő azt ígérte, független vizsgálatnak vetik alá a kifogásolt tankönyveket.

zsido.com

Kép: haaretz.com