A navigációs program segítségével közel 200 ezer ember talált fürdőt Izraelben.

Az izraeli Vallásügyi Minisztérium által szerdán közzétett statisztikai adatok alapján rengeteg állampolgár használja a Waze alkalmazást arra, hogy megtalálja a hozzá legközelebb eső mikvét – írta az Arutz Sheva.

A vallásos zsidók, főként nők által rendszeresen látogatott rituális fürdők könnyebb megtalálásához elsőként 2014-ben próbált segítséget nyújtani az izraeli minisztérium, amikor kapcsolatba léptek a Google munkatársaival. Az együttműködéshez az amerikai óriáscég tulajdonában lévő Waze-t, a világ legnagyobb közösségalapú közlekedési- és navigációs alkalmazását választották. Az okostelefonokra telepíthető navigációs alkalmazás megmutatja a legközelebbi mikvét és a hozzá vezető utat is.

A legfrissebb adatok szerint 2015-ben 195 786 felhasználó összesen 797 903 alkalommal keresett rá a közelében található mikvékre.

„Az elmúlt években a minisztérium sok erőfeszítést tett annak érdekében, hogy a nők kényelmesen és diszkréten járhassanak a mikvékbe” – mondta Oded Plus, a minisztérium igazgatója. „Sokat fektettünk az ügybe és boldogan látom, hogy meghozták az erőfeszítéseink a gyümölcsüket, és sok nő használja a fejlett szolgáltatást” – tette hozzá.

zsido.com

Megszakítás