A színésznő szerint a Saul fia azért nyert Oscart, mert zsidók döntenek a díjról. Ez mondjuk konkrétan nem igaz, de ez valószínűleg nem zavarja, amúgy se akart megbántani senkit.

A legjobb idegen nyelvű film kategóriájában az első ötbe került egy kolumbiai film is az El abrazode la serpiente (A kígyó ölelése). Egy kolumbiai színésznő, a korábbi Miss Kolumbia a Twitteren üzente meg a zsidóknak, hogy mi a véleménye erről a döntésről. Paola Turbay később levette a közösségi oldalról a spanyol nyelvű obszcén szójátékot, és finomított változatban fogalmazta meg véleményét: „Mint tudjátok a filmipar jelentős részét és különösen az Oscart a zsidók uralják. Emiatt feltételeztem, hogy a Saul fia témája jobban megérintette őket, mint A Kígyó ölelése. A két film egyaránt briliáns és megérdemli a díjat, de a Saul fia mégis közelebb van a szívükhöz.”

A durva szójátékkal kapcsolatban azt írta, hogy nem akart vele megbántani senkit, a helyzetnek szólt és nem emberek egy csoportjának, akiket tisztel. Turbay amerikai produkciókban is szerepel, mint például a nálunk is futó Mentalista és a Kaliforgia – írja a jta.org.

Kép: Index.hu