Vizsgálatot indítottak az intézményben, miután fenyegető gesztust tett egy dolgozó egy zsidó páciens felé.

A beszámoló szerint az érintett vérvizsgálatra ment a kórházba, amikor észrevette, hogy az egészségügyi dolgozó palesztin zászlót visel a ruháján, és egy jelvényt, amelyen ez állt: “Ne öljétek meg a gyermekeinket!”.

A beteg azt állítja, hogy egy másik asszisztenst kért meg a vérvételre, eközben azonban a távozóban lévő a dolgozó a közismert fenyegetéssel reagált, a torka előtt elhúzva az ujját – írja jewishnews.timesofisrael.com.

Az eset gyorsan terjedt a közösségi médiában, de még nincsenek rá szemtanúk, akik igazolni tudnák az állítást, magát az érintett pácienst sem azonosították. A Royal Free Hospital szóvivője a lapnak elmondta, hogy a vádakat kivizsgálják és “rendkívül komolyan” veszik, de hivatalos panaszt nem kaptak.

“Arra kérünk mindenkit, aki rasszizmust vagy antiszemitizmust tapasztal kórházaink bármelyikében, hogy haladéktalanul jelezze azt a biztonságiaknak, vagy a kapcsolattartási szolgálatnak” – tette hozzá a fenntartó szóvivője.

A közlemény az elmúlt hetekben megnövekedett antiszemita incidensek után született, amelyek közül sok a gázai konfliktus miatt megnövekedett feszültséghez kapcsolódik. A Hampsteadben található Royal Free Hospital jelentős számú zsidó lakosságot is ellát.

zsido.com

Kép: jewishnews.timesofisrael.com