Scott Morrison mellett az ellenzék vezetője is kiállt a zsidó állam mellett.

Ausztrália miniszterelnöke és a politikai ellenzék vezetője is hangot adott Izrael melletti kiállásának, a két állam között fennálló kapcsolatok 70. évfordulója alkalmából – közölte a The Times of Israel szerdán.

Scott Morrison egyenesen a „demokrácia fáklyájának” nevezte a zsidó államot, és ígéretet tett arra, hogy az ENSZ Közgyűlésében is támogatni fogják a baráti országot. Az ausztrál miniszterelnök olyan államnak nevezte Izraelt, amely „szabad sajtóval, parlamentáris demokráciával rendelkezik, és gazdaságilag is gyümölcsöző”. Kiemelte a zsidó állam innovációs képességeit, valamint a népirtások elől menekülőknek adott menedék szerepét is. 

Morisson mellett Bill Shorten, az ausztrál Munkáspárt vezetője is elismerően nyilatkozott Izraelről. „Mindannyian támogatjuk az izraeli emberek jogát ahhoz, hogy védett határokon belül éljenek biztonságban” – hangsúlyozta Shorten.

Mark Sofer, Izrael ausztrál nagykövete köszönetét fejezte ki az elismerésekért, és azt mondta, országa „nem veszi magától értetődőnek a barátságot, továbbra is dolgozni fogunk rajta a két ország lakóinak érdekében”.

zsido.com

Kép forrása: The Times of Israel

Megszakítás