A képviselő gyerekként arról álmodozott, hogy egyszer annyi pénze lesz, hogy minden gyereknek tud csokoládét venni. Most visszament arra az izraeli településre, ahol a nehéz időkben befogadták, és teljesítette a fogadalmát.

Cvi Hirs (Georgij) Logvinszki, az ukrán törvényhozás tagja és az Európa Tanács parlamenti közgyűlésének alelnöke a közelmúltban Izraelbe látogatott egy ukrán parlamenti küldöttség tagjaként. Logvinszki találkozott Netánjáhu miniszterelnökkel és Juli Edelsteinnel, a Kneszet elnökével, majd az előző lubavicsi rebbe, Joszef Jicchák Schneerson rabbi (1880-1950) által alapított településre, Kfár Chábádba látogatott. A képviselő találkozott Simon Rabinowitz rabbival, a község önkormányzatának vezetőjével, majd csokoládét osztogatott a helyi gyerekeknek. Az ajándékozásnak különleges oka volt: Logvinszki egyike volt a “csernobili gyerekeknek”, akiket a Chábád mozgalom hozott Izraelbe közel harminc évvel ezelőtt a sugárfertőzött ukrajnai területről, a lubavicsi Rebbe kérésének megfelelően.

“Amikor Kfár Chábában éltem iskolás gyerekként, semmi pénzem sem volt. Nem volt sok lehetőségem, hogy pénzt keressek, de a szabadidőmben minden lehetőséget megragadtam, hogy munkát találjak a faluban. Dolgoztam egy etrog ültetvényen és egy csirkefarmon is. Amint megkaptam az első fizetésemet, rögtön rohantam a boltba, hogy vegyek valamit. Sok csokoládét akartam vásárolni, de hamar rájöttem, hogy mindössze egyetlen táblára futja az egyórányi munkával megkeresett pénzemből. Akkor elhatároztam, hogy egyszer olyan sok pénzem lesz, hogy minden gyereknek tudok majd csokoládét venni Kfár Chábádban. Végre meg tudtam valósítani az álmomat! Bementem a boltba és teljesen megtöltöttem csokoládéval egy bevásárlókosarat. Utána szétosztottam az összeset a gyerekek között. Bezárult egy kör…” – mondta Logvinszki.

zsido.com

Forrás: crownheights.info