Kirúgnak egy belga önkormányzati rendészt, aki a Facebook-on azt írta: ki szeretne irtani minden zsidót. Egy belgiumi antiszemitizmus-ellenes szervezet vezetője felhívta a figyelmet: a növekvő antiszemitizmus egyre inkább kivándorlásra készteti a zsidókat.

„Már maga a zsidó szó is mocskos. Ha Izraelben lennék, azt tenném a zsidókkal, mint ők a palesztinokkal: lemészárolnám az összeset” – írta az önkormányzati alkalmazott, aki a belga média Mohamed N.-ként emleget.

A vita nagyon gyorsan felpörgött, ahogy a férfi egyre indulatosabban utasította el, amikor a hozzászólók önmérsékletre intették – számolt be a Le Soir. A rendész tiszt Bebeto Gladiateur álnéven posztolt. Munkaköre pont a nyugalom fenntartásáról szólt, a bűncselekmények megelőzéséről a városban, rendőrségi hatáskörök nélkül.

„Ha mindez igaz, akkor az illető úrnak ajtót mutatunk, erről nem lehet vita” – fogalmazott Molenbeek polgármestere Francoise Schepmans. Ő is hangsúlyozta, hogy az önkormányzati rendésznek közvetítő szerepe van a közösségben, rajta keresztül ítélik meg az önkormányzatot, éppen ezért sokkolták a napvilágot látott kijelentések, amelyeket tolerálhatatlannak tart. Sajtóhírek szerint már folyamatban van a férfi elbocsátása – olvasható a timesofisrael.com összefoglalójában.

belso_kep_belga

Joel Rubinfeld, egy belgiumi antiszemitizmus ellenes szervezet vezetője elmondta: a növekvő antiszemitizmus egyre inkább kivándorlásra készteti az érintetteket.

Ahogyan arról a közelmúltban beszámoltunk: 46 millió dolláros csomagot hagyott jóvá az izraeli kormány, amivel az Európából érkező bevándorlók letelepedését szeretnék támogatni. A döntés értelmében több ezer európai zsidó bevándorlóra számítanak, elsősorban Ukrajnából, Franciaországból és Belgiumból. Egy éve egy belga zsidó múzeumnál követtek el véres merényletet.

Zsido.com

 

Megszakítás