A zsidó Biblia, vagy ahogy Magyarországon ismerik az Ótestamentum hagyományosan három egységre van felosztva. A három nagy egység neve: Tóra (a Törvény), Neviim (a prófétai könyvek) és Ketuvim (egyéb iratok). Ezeknek a neveknek a kezdőbetűiből összeállított rövidítés adja ki a Biblia héber nevét: Tanakh.

Tanakh a három egységen belül huszonnégy könyvre van felosztva: A Tóra azaz Mózes öt könyve, nyolc prófétai könyv (Jozsué, Bírák, Sámuel, Királyok, Izajás, Jeremiás, Ezekiel és a tizenkét kisebb próféta rövidebb irásai (melyek egy könyvbe vannak szerkesztve), és további tizenegy könyv melyben az ún egyéb írások, találhatóak (például a Zsoltárok vagy az Énekek Éneke). A Biblia 24 könyvét összesen 929 fejezetre osztják fel.

Izralben a lakosság 93 százalékának az otthonában megtalálható a Biblia de ezt sokan csak nagyon ritkán nyitják ki. Egy új kezdeményezés, melynek a neve „929 – tanuljuk együtt a Tanakhot„, megpróbálja minden izraelihez közelebb hozni a Biblia világát. A kezdeményezés Avi Wortzman, az Oktatásügyi Minisztérium miniszterhelyettesének és Benny Lau rabbinak (a korábbi askenazi főrabbi unokaöccse) a nevéhez fűződik. A projektet a múlt héten mutatták be Izrael elnökénke, Reuven Rivlinnek a rezidenciáján.

A kezdeményezés lényege, hogy az ország minden részében és közösségében sok-sok tanulócsoportokat hozzanak létre melyekben a Tanakhot folyamatosan együtt olvasnák, sorban, minden nap egyet a 929 fejezetből. Ezzel tanuló közösségek alakulnának ki, melyben közösen olvasnák és megbeszélnék a bibliai fejezeteket és, hogy mit tanulhatunk belőlük a jelenre nézve. Az ötlet sokban hasonlít az ortodox közösségekben szokásos Daf Jomi tanulásra, melyben egy csoport minden nap a Talmud egy-egy lapját tanulmányozza.

A tanulócsoportokon kívül kultúrális rendezvényeket is tartanának a témában. A kezdeményezéshez már számos szellemi kiválóság is csatlakozott, mint például az írók A. B. Jehosua, Cruja Salév és Eskol Nevo illetve Joel Ben Nun és David Sztav rabbik és sokan mások.

A kor szellemének megfelelően a programnak van honlapja http://www.929.org.il/

és facebook oldala is   https://www.facebook.com/929project .

A közös bibliatanulás a tervek szerint mintegy három évig és hét hónapig fog tartani és Izrael hetvenedik Függetlenségi Napján fejeződik majd be.