Az illető szerint a döntés sérti az „önkifejezés szabadságát”.

Megszületett a döntés annak a férfinak az ügyében, akit korábban bíróság elé állították az interneten megosztott ízléstelen videója miatt. Ahogy korábbi cikkünkben beszámoltunk róla, a skót férfi “M8 Yur Dugs A Nazi” („Haver, a kutyád egy náci”) címmel közzétett videójában náci köszönésre idomította a barátnője háziállatát.

„A barátnőm mindig azzal henceg és arról áradozik, hogy mennyire cuki és imádnivaló az ő pici kutyája; ezért arra gondoltam, hogy valami olyanná változtatom, amiről a legkevésbé gondolom, hogy cuki – és ez egy náci” – mondta Meechan a felvétel legelején. A videóban szereplő kutya „gázt a zsidóknak”, valamint egyszerűen csak a „zsidó” szó hallatára többször felkapta a fejét, majd a „Sieg heil” felkiáltásra jobb mancsát emelgette.

Az interneten vírusszerűen terjedő videó miatt a 30 éves Markus Meechan-t gyűlöletcselekmény vádjával 2016-ban őrizetbe vették egy éjszakára, majd szabadon engedték. A bíróság két napja 800 font büntetést szabott ki rá.

A férfi azt mondta, a döntés ellen fellebbezni fog, mert az sérti a szabad önkifejezéshez való jogát – olvasható a Jewish Telegraphic Agency honlapján.

 

zsido.com