Izrael miniszterelnöke szerint több államban sikerül megelőzni a terrortámadásokat országa segítségével.

Sajtótájékoztatón beszélt Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök arról, hogy a zsidó állam egyre fontosabb szerepet tölt be a terrorizmus elleni harcban – nemcsak az ország határain belül, hanem világszerte, olvasható az Arutz Sheva honlapján.

“A terrorizmus tekintetében információs erőműnek számítunk. Minden állam használja a hírszerző szolgálatunkat a terrorizmus elleni harchoz. Izrael rendelkezésre is bocsátja az információkat, amivel sok támadást megelőzött már szerte a világon. Mindez csak növeli Izrael értékét a világ szemében” – jelentette ki az izraeli vezető.

“Egyre mélyebb a nemzetek közötti meggyőződés arról, hogy a terror által veszélyeztetett helyzetben vannak és szükségük van Izrael segítségére. Számomra az a cél, hogy kiterjesszük a szerződéses együttműködést más országokkal” – tette hozzá.

“Az elmúlt évek során növeltük is az ilyen meegállapodások számát más országokkal” – fogalmazott Netanjahu, és hangsúlyozta: “mindez nem [csupán] az Egyesült Államokkal fennálló kapcsolatok helyettesítését célozza” – utalt feltehetően a közte és Barack Obama között fennálló feszült viszonyra.

 

zsido.com

Kép forrása: Times of Israel

Megszakítás